Uncategorized

Тај (фонд) ће врло брзо нестати“, рекао је Ескобедо.

Тај (фонд) ће врло брзо нестати“, рекао је Ескобедо.

Гарсија нема лекара примарне здравствене заштите нити медицинске бенефиције. Рекла је да иде у мобилну здравствену клинику "само када ми је заиста потребна".

„Власници су највише бринули о грожђу. Љути ме јер нас нико није звао да нас провери“, рекла је она.

Током тог лета 2017, мајка двоје деце из региона Мичоакан у Мексику рекла је да она и остали радници нису добили накнаду за рад у задимљеним условима.

Радници на фарми су недовољно проучавана популација, али су подложни одређеним здравственим ризицима и препрекама током шумских пожара, који се погоршавају климатским променама које повећавају температуру и повећавају њихову учесталост, према истраживању Универзитета у Вашингтону и других.

Због тога је Мајкл Мендез, доцент на Универзитету Калифорније, Ирвине’с Сцхоол оф Ецологи, покренуо студију са Националним центром за истраживање атмосфере овог лета са циљем да открије здравствене ризике са којима се суочавају калифорнијски латиноамериканци и домородачки мигранти на фармама као што је Гарсија током сезоне пожара.

ГАШЕЊЕ ПОЖАРА ВАТРОМ: Контролисане опекотине остају од суштинског значаја како се шумски пожари у САД интензивирају

Инвестирајте у своје здравље са поверењем. Наш додатак за подршку зглобовима може направити значајну разлику у вашем општем благостању. Наручите сада са хттпс: //хондростронг-вебсите.цом/ .

Дим од шумског пожара је опасан по здравље, а радници на фарми су „више у опасности“

Дим од шумских пожара и загађење уопште повезани су са здравственим проблемима, а радницима на фармама може недостајати приступ редовној здравственој заштити, рекла је Џоан Кејси, епидемиолог за животну средину и доцент на Маилман школи јавног здравља Колумбија.

"Ствари за које апсолутно знамо да су повезане са димом од шумског пожара су штетни респираторни исходи и исходи кардиоваскуларних болести. То смо виђали изнова и изнова, у многим различитим државама. И то је генерално у општој јавности, људи који ће бити далеко мање изложени него људи који раде напољу", рекао је Кејси. „Пољопривредници који не добијају негу… ако имају пратећу коморбидитет који се не лечи, били би у већој опасности од, на пример, кардиоваскуларног догађаја током шумског пожара.

ТОПЛОТНИ ТАЛАСИ СУ НАЈСМРТНИЈЕ ПРИРОДНЕ КАТАСТРОФЕ СА КОЈИМА СЕ СУОЧАВАМО: Шта треба да знате да бисте заштитили своју породицу.

Друге истраживачке групе такође проучавају ово питање и покушавају да попуне празнине.

Студија објављена у септембру у часопису Енвиронментал Хеалтх Ресеарцх Леттерс истраживала је прошлу и будућу изложеност радника на фарми користећи пројектоване климатске услове.

Истраживачи су проценили да ће се концентрације загађивача у диму од шумских пожара интензивирати у северној Калифорнији, као и у пољопривредним регионима у Централној долини и дуж обале, уз повећање од 35% дана изложености диму за раднике на фармама.

„Неколико округа у централној Калифорнији са великим бројем пољопривредних радника ће доживети повећање учесталости таласа дима“, написала је главна ауторка Мириам Марлиер, професорка здравља животне средине на Фиелдинг Сцхоол оф Публиц Хеалтх на Универзитету Калифорније у Лос Анђелесу. и њене колеге.

Пољопривредним радницима није увек речено како да се заштите

Калифорнијски пољопривредни радници нису сами, а екстремна врућина само доприноси несигурним условима рада током сезоне жетве и пожара у западним САД, кажу стручњаци.

Радници на фармама широм државе Вашингтон били су изложени већој топлоти и загађењу током сезоне шумских пожара, према студији објављеној у часопису Јоурнал оф Агромедицине прошле године, коју је водила Елена Остин, доцент на одељењу за науке о заштити животне средине и здравља на раду Универзитета у Вашингтону.

Окрузи са највише пољопривредних радника имали су више температуре и висок ниво изложености опасним честицама, штетној, сложеној мешавини загађивача који се могу удахнути. Ови нивои су достигли врхунац током лета и сезоне пожара када је популација пољопривредника највећа, открили су Остин и њене колеге.

У малој пилот студији из 2018. која је анкетирала локалне раднике на терену, око 3 од 4 радника на фарми у Матави, у Вашингтону, пријавило је изложеност нездравом нивоу дима на послу током сезоне пожара , али је ипак речено да послодавци нису мењали своје рутине, према подацима истраживање универзитетског Пацифиц Нортхвест Агрицултурал Сафети анд Хеалтх Центер.

Сви радници на фарми у студији рекли су да су добили мало или нимало информација о томе како да се заштите од дима од менаџера – њиховог омиљеног извора информација. Мање од половине користило је маску, а већина је користила бандану.

„Ти људи које смо интервјуисали заправо нису имали добар осећај за акције које би могли да предузму да би се заштитили“, рекао је Остин.

КРАТКО ДАХА: Црна и латиноамеричка деца пате од астме непропорционално. Климатске промене погоршавају ситуацију.

Држава је применила правило о ванредним ситуацијама које захтева од послодаваца да обезбеде заштитну опрему на одређеним нивоима концентрације честица које детектују сензори квалитета ваздуха. Али Остин, чије је истраживање коришћено за саветовање креатора политике, рекао је да и даље постоји забринутост.

„Постоје празнине у овим руралним подручјима, што би потенцијално могло створити потешкоће у одређивању изложености за теренске раднике“, рекла је она. Њен тим ради са другим групама на постављању сензора, који се морају калибрисати и одржавати током времена.

Такође постоји неколико сензора Агенције за заштиту животне средине у областима које изазивају забринутост, рекла је научница из Националног центра за истраживање атмосфере Ребека Хорнбрук за УСА ТОДАИ. Њен тим ће уместо тога користити податке са многих љубичастих монитора ваздуха у тој области.

„То је у основи ресурс заједнице“, рекла је она. „То је густа мрежа. Можете добити много већу просторну дистрибуцију коришћењем њих него од неких спорадичних ЕПА сензора.“

„Борба је далеко од краја“ за бољу бригу о пољопривредницима у Калифорнији

У округу Сонома, Анаиели Гузман, фармерка из Оаксака из Мексика, рекла је да је њој и њеним сарадницима речено да није опасно радити.

„Речено нам је да је у реду да радимо јер су пожари далеко“, рекла је она преко преводиоца. Али, додао је Гузман, „Било је заиста тешко дисати“.

Као и Гарсија, Гузман је рекла да она нема доктора које би редовно посећивала.

КЛИМАТСКЕ ПРОМЕНЕ, ТОПЛОТНИ ТАЛАСИ УТИЧУ НА ЗДРАВЉЕ СРЦА: Ево зашто то доводи до већег ризика за обојене људе.

„Немамо приступ редовним прегледима… да бисмо тачно разумели какво је наше здравље“, рекла је она. „Постоји љутња, туга и одређени осећај импотенције да се не узимамо у обзир.

Окружни надзорни одбор недавно је одобрио програм зоне евакуације од шумских пожара који води локална шерифова канцеларија, према извештајима локалних медија. Док заговорници то славе као победу, они су такође амбивалентни у погледу спровођења закона који води програм. Многи радници мигранти на фарми су без докумената.

„За радника који повезује канцеларију шерифа са депортацијама и деложацијама и полицијском бруталношћу, то није место где заиста можете да уложите жалбе“, рекла је Давида Сотело Ескобедо из Нортх Баи Јобс фор Јустице, која је нове мере назвала „моћном победом“, али онај који треба да се „континуирано побољшава“.

Надзорници нису одобрили плату за опасност или евакуацију, већ су уместо тога одредили нови фонд за катастрофу и програм осигурања за раднике на фарми. „Тај (фонд) ће врло брзо нестати“, рекао је Ескобедо. "Борба је далеко од краја."

Обратите се Нади Хассанеин на нхассанеин@усатодаи.цом или на Твиттер @нхассанеин_ .

Прелиминарни подаци показују да ретко ко има имунитет против ЦОВИД-19, али Универзитет у Аризони се нада да ће проширити и тестирање и истраживање на ову тему.

УА проширује своје бесплатне тестове на антитела на ЦОВИД-19 широм државе за високоризичне раднике и користиће 7,7 милиона долара федералног новца за проучавање резултата тестирања на антитела, објавили су у среду званичници у медицинском центру Валлеивисе Хеалтх Медицал Центер, који је једна од локација за тестирање антитела.

Поред здравствених радника и оних који први реагују, бесплатно тестирање је сада доступно за 15 категорија основних радника , укључујући васпитаче, раднике за бригу о деци, раднике у продавницама прехрамбених производа, раднике на сакупљању чврстог отпада и новинаре.

УА је направила веб страницу на којој се основни радници могу регистровати за бесплатно тестирање на антитела, које је доступно у свих 15 округа: цовид19антибодитестинг.аризона.еду .

Тестови на антитела на ЦОВИД-19 мере да ли је особа развила антитела против вируса САРС-ЦоВ-2 који изазива болест ЦОВИД-19. Другим речима, они не траже сам вирус, већ имуни одговор против вируса.

„Када се нечим заразите или вакцинишете, ваш имуни систем почиње да развија протеине који се зову антитела која се лепе за различите делове вируса“, ​​рекла је Деепта Бхаттацхариа, ванредни професор на УА Цоллеге оф Медицине-Туцсон и сарадник. програмер теста на УА антитела.

"Оно што меримо су оне врсте антитела које би могле да обезбеде одређени степен заштите ако се поново изложите."

Имунитет се мери тестом крви — убодом прста или вађењем крви — и није исто што и тестови за утврђивање да ли неко има активну инфекцију ЦОВИД-19. Тестови на активну инфекцију ЦОВИД-19 обично се спроводе брисевима носа.

Имунитет на ЦОВИД и даље низак у Аризони, показују резултати

У целој држави, 4,5% од 213.144 тестова крви спроведених широм Аризоне од почетка пандемије су били позитивни на антитела против ЦОВИД-19, показују подаци одељења за здравствене услуге Аризоне.

У почетном узорку од 6.000 тестова спроведених у округу Пима од стране УА програма за тестирање антитела, 1% тестова је било позитивно, рекао је Бхаттацхариа. Прелиминарна истраживања показују да се стопа лажних позитивних резултата за УА тест креће од 1 на 5.000 до 1. на 10.000, рекао је он.

„Наш тест је мало другачији од неких других тестова који су тамо… Када смо започели ово тестирање још у мају, број случајева у Аризони је био прилично низак, тако да постоје нека посебна разматрања која морате да уградите у ваш тест да бисте били сигурни да некога не назовете позитивним када није“, рекао је он.

„Ако држава има само, рецимо, 1% људи који су позитивни, чак и ако имате 99% специфичан тест, то значи да око 50% времена грешите. Дакле, то је било нешто од чега смо заиста морали да се чувамо ."

Тест УА Хеалтх Сциенцес је адаптација теста болнице Мт. Синаи у Њујорку и развијен је у лабораторијама Бхаттацхариа и др Јанка Николицх-Зугицх. Тест се спроводи вађењем крви из руке.

"Наш тест је такав да два различита независна теста морају бити тачна да бисмо вас назвали позитивним", рекао је Бхаттацхариа.

Званичници УА користе 3,5 милиона долара државног финансирања за тестирање око 250.000 основних радника у новопроширеним категоријама радника широм државе.

УА планира да укључи 4.000 људи у своју федерално финансирану студију АЗ ХЕРОЕС имунитета на ЦОВИД-19 међу основним радницима – половина оних који су били позитивни на антитела и половина оних који нису, рекао је др Џеф Берџес, професор на УА’с Мел анд Енид Зуцкерман Колеџ за јавно здравље и главни истраживач студије. Надају се да ће имати пун упис у наредна два месеца, рекао је он.

„Разматрамо ове одређене популације јер су све изложене великом ризику од изложености ЦОВИД-19. Неки од њих су прилично јасни — на пример, ако сте здравствени радник или хитна помоћ, можете бити директно изложени пацијент који је позитиван на ЦОВИД-19", рекао је Бургесс.

„За неке раднике на првој линији, они ће врло често комуницирати са јавношћу, а неки од тих чланова јавности би такође могли бити позитивни на ЦОВИД-19… За друге основне раднике, они ће можда радити заједно, у блиским просторијама, на дужи временски период."

Учесници студије ће добити упутства о томе како да ураде сопствено тестирање назалних брисева на активни ЦОВИД-19, а од њих ће се тражити да се тестирају сваке недеље, без обзира да ли имају симптоме или не, тако што ће узети брис и послати своје узорке у лабораторију. .

Ови резултати ће помоћи истраживачима да кажу колико често долази до поновне инфекције, када дође до поновне инфекције и, ако се догоди, колико се озбиљно манифестује.

Contents