Uncategorized

Дръжте еластични тръби или ленти на бюрото или в шкафчето си.

Дръжте еластични тръби или ленти на бюрото или в шкафчето си.

Не е необходимо всички упражнения да се правят наведнъж. Всъщност децата са склонни да се наслаждават на игри и непродължителни дейности и лесно се отегчават от монотонността на бягащите пътеки и стълбите, които възрастните успешно издържат. Добре е да водите детето си със себе си във фитнеса, но вместо обичайната си рутина, направете забавна тренировка заедно. Изберете вериги и игри и може дори да помислите да включите любимите си упражнения за съпротива, ако е подходящо. Въпреки че са направени малко изследвания за ролята на тренировките с тежести в лечението на наднорменото тегло в детска възраст, то има потенциал да подобри кардиореспираторната форма, телесния състав, кръвните липиди, костната минерална плътност, уменията за двигателна ефективност и някои психологически мерки. Ако решите да включите тренировки за съпротива, помислете за консултация с местен фитнес специалист, който да ви помогне да започнете безопасно.Обърнете специално внимание на видовете дейности, които детето ви обича да прави. След това помогнете да установите редовна рутина за извършване на тези видове дейности в забавна и вдъхновяваща обстановка.

Поддържане на теглото

Точно както при възрастните, след като детето отслабне, поддръжката се оказва предизвикателство. Няколко стратегии за насърчаване на придържането включват:

Правете промени на семейно ниво. Малко деца могат да бъдат успешни без подкрепата на семейството. Бъдете активни заедно като семейство. Също така имайте предвид, че вербалната подкрепа (например насърчаване) и инструменталната подкрепа (например транспортиране до физическа активност) насърчават повишена активност. Дайте възможност на по-големите деца и тийнейджъри да станат независими, които се хранят здравословно и тренират. Помогнете им да ги въоръжите със знания и умения за безопасно и адаптиране на техния избор на хранене и програми за упражнения.Олекнете се. Правенето на здравословен избор е начин на живот, но не трябва да е пречка. Докато създавате здравословна домашна среда, опитайте се да избягвате битки по време на хранене, заяждане и принудителни техники. При добро планиране всичко може да се побере в умерени количества.

Дългото пътуване до работното място не само изяжда времето ви – то също може да изтощи енергията ви и да ви накара да се чудите кога някога ще можете да изстискате тренировка. Включването на физическата активност в ежедневната ви работна рутина ви позволява да vitahair max най ниска цена се насладите на ползите за здравето от упражненията, докато живеете в реалния свят. 

Да стигнат до там

Ходенето пеша или с велосипед до работа е най-добрият ви избор за фитнес през деня. Проучванията показват, че хората с активно пътуване до работното място имат по-малко рискови фактори за сърдечни заболявания. Те имат по-ниско кръвно налягане, нива на триглицериди и инсулин – и е по-малко вероятно да имат наднормено тегло. Ако активното пътуване до работното място не е практично за цялото ви пътуване до работа, направете колкото можете – вземете автобуса, влака или ферибота и извървете последната миля до работното си място. Или въртете с педала до работа – но хванете пътуването си до дома.

Вграден фитнес

Планирането на физическа активност в работния си ден помага да стане навик. След като е в календара ви, уважавайте времето си за упражнения точно както бихте направили всяка друга среща. Може да се наложи да пренасрочвате от време на време, но поне това ще бъде в книгите – и е по-вероятно да го направите. Ето един бонус – ако имате деца, грижите за децата вече са поети, докато сте на работа.

Не го усложнявай

Вашият план за упражнения по време на работа не трябва да бъде сложен. Пристигнете рано и се разходете бързо около сградата за 20-30 минути. Поканете колега да се присъедини към вас на обядна разходка. Или стиснете тренировка, преди да се приберете вкъщи, вместо да скочите направо в трафика. Намерете празна конферентна зала и изпомпайте няколко лицеви опори и основни упражнения. Носете крачкомер и увеличавайте стъпките си с 500-1000 всяка седмица, докато не направите средно 10 000 или повече стъпки на ден.

Във фитнеса

Ако вашата сграда разполага с фитнес център на място, възползвайте се напълно от него. Ако не, проверете за близките фитнес зали, които предлагат отстъпки за корпоративно членство. Ако няма фитнес зала, опаковането на дрехи за тренировка – или поне чиста риза и чорапи – прави упражненията по средата на деня по-практични. Някои сгради разполагат с душове за велосипедисти и бегачи. Ако вашият не го прави, дръжте бебешки кърпички и дезодорант на работното си място, за да се освежите бързо след тренировка.

Високоинтензивни тренировки

Възползвайте се максимално от тренировките си, когато сте притиснати от време, като увеличите интензивността. Тренировката с по-висока интензивност ви позволява да предизвикате вашето фитнес ниво и да изгаряте повече калории, отколкото бихте направили с по-бавно темпо – и също така е доказано, че е по-ефективна за намаляване на коремните мазнини. Интервалното обучение – редуване на кратки сегменти от почти максимално усилие, последвани от периоди на възстановяване – е един от начините за повишаване на интензивността. Имайте предвид, че всеки път, когато увеличавате интензивността на упражненията, увеличавате и риска от нараняване. Експертите препоръчват тренировки с висока интензивност не повече от веднъж или два пъти седмично. Обучението с висока интензивност не е за всеки – консултирайте се с вашия доставчик на здравни услуги, преди да опитате.

Градски туризъм

Ако стълбищата на вашата работна площадка са безопасни и достъпни, използвайте ги за упражнения – и ще укрепите цялата си долна част на тялото, докато получавате страхотна сърдечно-съдова тренировка. Някои компании дори провеждат предизвикателства за изкачване на стълби за забавление и фитнес. Погледнете навън за близки обществени стълбища и хълмисти улици.

Опаковани инструменти

Дръжте еластични тръби или ленти на бюрото или в шкафчето си. Можете лесно да укрепите гърдите, горната част на гърба, раменете и ръцете само за няколко минути, два или три пъти седмично. Въжето за скачане ви дава друга възможност за умерена или високоинтензивна сърдечно-съдова тренировка.

Забавление и другарство

Използването на социална подкрепа на работното място може да ви помогне да останете на правилния път — и да направи времето ви за тренировка по-приятно. Направете плана си за физическа активност по-забавен — и по-устойчив — като поканите колеги да се присъединят към вас.

Допълнителни ресурси

ACE Fit Факти: Интервално обучение

Клиника Майо

Центрове за контрол и превенция на заболяванията

Препратки:

th Edition, Lippincott Williams and Wilkins, 2010, стр. 453-454

Irving BA, Davis CK, Brock DW, Weltman JY, Swift D, Barrett EJ, Gaesser GA, Weltman A, Ефект от тренировките за упражнения върху коремните висцерални мазнини и състава на тялото, Med Sci Sports Exerc. 2008 ноември;40(11):1863-72.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18845966

JAMA и Archives Journals (2009, 15 юли). Активните пътуващи на работа имат по-малко рискови фактори за сърдечни заболявания. ScienceDaily. Извлечено на 20 май 2010 г. от: http://www.sciencedaily.com/releases/2009/07/090713170701.htm

Преглед на PDF

Ако смятате, че децата са слаби, това видео, показващо две млади и невероятно силни деца от Галац, Румъния, може да ви помогне да промените мнението си.

Седемгодишният Джулиано Строе и петгодишният му брат Клауди сериозно може да са най-силните деца в света, както се казва във видеото, съобщено от Yahoo. Пригответе се да бъдете изумени:

В продължение на десетилетия мнозина вярваха, че не е безопасно за деца да тренират сила, но изследванията показват, че когато се следват насоките, програмите за силови тренировки за младежи могат да бъдат безопасни и ефективни. Няма и изискване за минимална възраст за започване.

Въпреки че може да е безопасно за децата да тренират сила, също така е важно да избягвате претренирането. Важно е упражненията и тренировките да са забавни, когато става въпрос за работа с младежи, ACE Fitness Expert Физиологът по упражнения Джесика Матюс каза. Важно е „да се гарантира, че се занимават с дейности, които им харесват, тъй като това ще ги създаде за навик за физическа активност през целия живот“, каза тя.

Ако се интересувате да научите как да осигурите безопасна, ефективна и забавна силова тренировка за младежи, вижте книгата на ACE, „Силово обучение на младежта“. В него можете да намерите основани на доказателства отговори на често срещани митове и шест тренировки за цялото тяло с помощта на различни инструменти за съпротива.

Какво мислите за видеото? И какъв беше вашият опит с участието на младежи в програми за силови тренировки? Уведомете ни в секцията за коментари!

Някои хотели започнаха да се грижат за своите клиенти, които се грижат за здравето си, като предлагат сгъваемо сърдечно-съдово оборудване и постелки за йога като опции за обслужване по стаите, но InterContinental Hotels Group (IHG) PLC прави услугите си още една крачка напред. Компанията майка на Holiday Inn обяви във вторник, че ще открие нова хотелска марка, наречена EVEN, която е посветена на уелнес и фитнес.

Първите хотели EVEN трябва да бъдат отворени в началото на 2013 г., предаде AP.

Концепцията за хотелска верига, фокусирана върху уелнес, може да изглежда чужда, тъй като повечето намират слабите хотелски фитнес зали и придружаващите ги вендинг машини като фактори, които провалят рутинните тренировки на пътя.

И така, как ще изглеждат тези хотели? Според USA Today ще можете да видите фитнес центъра направо от фоайето. IHG каза, че тези най-добри в класа фитнес зали ще имат както оборудване, така и групови упражнения.

Опциите за тренировка в стаята ще включват пейка за тежести вместо багажник, багажник за палта, който може да се използва като щанга за издърпване, постелка за упражнения, топка и въже за скачане. И не се притеснявайте за пространството; тези стаи трябва да предоставят повече, за да можете да правите истинска тренировка.

Ако тренировката във фитнес залата или стаята не звучи привлекателно, изберете да посетите тяхната „Уелнес стена“, където хотелът ще предостави наблизо (на пешеходно разстояние) възможности за фитнес и съвети.

За да допълни вашата рутинна тренировка, EVEN ще включва антибактериални кърпички, хипоалергенно спално бельо, мощни душове, естествено осветление и LED димери в стаите. Що се отнася до храната, не очаквайте да намерите вендинг машини. Вместо това хотелите ще се съсредоточат върху естествени и пресни ястия. На сутринта очаквайте малко безплатно кафе и мини-смутита.

Всички тези удобства звучат скъпо, но USA Today съобщи, че веригата не се конкурира с луксозните вериги. Цените на EVEN ще бъдат подобни на нощувката в Hilton Garden Inn или Courtyard by Marriott.

IHG очаква да отвори 100 дори хотела през следващите пет години. Компанията вярва, че може да постигне тази цел, тъй като нуждите на пътниците, които се грижат за здравето, не са удовлетворени. Ако има нещо, което се надявате да видите, уведомете ДОРИ хотелите тук и разгледайте тяхната концепция.

Докато чакате с нетърпение да видите концепцията на хотел EVEN да оживее, следвайте съветите на ACE за поддържане на форма и активност, докато пътувате. И вижте какво още е актуално в новините за пътуванията и фитнеса.

Дали хотелът, посветен на вашата фитнес рутина, би ви помогнал да останете на път? Кои са най-големите спънки, с които се сблъсквате по пътя?

 Имате ли взискателен шеф или трудни колеги? Купища работа за свършване и недостатъчно време? Всеки се сблъсква със стрес на работното място рано или късно – но това не го прави по-лесно. Има много аспекти на вашата работна среда, върху които нямате контрол – но можете да предприемете действия, за да управлявате стреса, така че работата да не оказва влияние върху вашето благосъстояние.

Стресът има значение

Стресът на работното място е свързан със сериозни здравословни проблеми – включително сърдечен удар. Вашето тяло отделя по-големи количества от хормона кортизол в отговор на стреса – стимулирайки повишен апетит за храни с високо съдържание на мазнини и захар и увеличавайки складирането на мазнини в корема. Проучване на работници, които се справят с корпоративното преструктуриране и съкращенията, разкри, че хроничният стрес на работното място води до наддаване на тегло. Не е изненадващо, че консумацията на високо съдържание на мазнини и висококалорични закуски за вендинг машини нарасна значително през най-стресиращите периоди. Изследванията показват също, че интензивният стрес на работното място е независим рисков фактор за високо кръвно налягане на работа, у дома и дори по време на сън.

Работете внимателно

Внимателността е начин да се насочите към тук и сега, вместо да размишлявате върху миналото, да мислите за бъдещето или да правите няколко неща наведнъж. Обърнете цялото си внимание на задачата, която е под ръка, независимо дали става дума за обаждане, среща или проект. Превъртането на съобщенията ви по време на телефонна конференция може да се почувства продуктивно – но в дългосрочен план многозадачността само ще увеличи стреса и ще изтощи енергията ви.

Бъди мил

Запознайте се с колегите си, като ги питате за техните уикенди, поканете техните мнения и обядвате заедно. Колегиалните взаимоотношения с колеги правят работното място по-приятно за всички — а проучванията дори показват, че положителната перспектива е заразна. Предлагайте истински комплименти. Усмихвайте се често – това ще повиши настроението ви и ще насърчи хората около вас да се разведрят.

Комуникирайте добре

Неправилната комуникация е в основата на много конфликти на работното място. Изяснете подробностите и очакванията за всяка работна задача. Проверете за разбиране дали вие сте този, който раздава задачи.

Най-добре е да се справите с досадните колеги незабавно и директно – или поведението може да се влоши. Ако вашият колега ви разсейва с силни, дълги лични разговори, говорете с нея насаме, вместо просто да се разочаровате. Ако продължава, говорете с вашия мениджър.

Разтърси го

Можете да си позволите да се разстроите и да се разстроите за неща, които се случват на работа – или можете да реагирате по различен начин. Вместо да се занимавате с проект, който ви е натоварен, бихте ли го разглеждали като възможност да покажете своите умения, талант и работа в екип – или да говорите с вашия ръководител? Вместо да позволите на един сприхав клиент да ви разбие, можете ли да се съсредоточите върху 50-те благодарни клиенти, на които сте помогнали днес? Направете няколко пълни, дълбоки вдишвания, за да изчистите ума си и да продължите по по-положителен път.

Практикувайте интелигентно самообслужване

Редовните упражнения и доброто хранене – заедно с времето за забавление и релаксация – повишават способността ви да се справяте със стреса. И когато сте добре отпочинали, стресовите фактори са по-управляеми. Помислете за разходка по време на почивка или среща с приятел за обяд. Научете релаксиращи дихателни и разтягащи упражнения, които да правите на бюрото си. Изберете високоенергийни, питателни храни за ястия и закуски. Култивирайте здравословно чувство за хумор; потърсете смешните моменти в ежедневието на работното място.

Поискай помощ

Ако вашите усилия не намалят стреса ви и разговорът с вашия мениджър не помогне, потърсете съвет от вашия отдел по човешки ресурси или представител за връзки със служителите. Някои работодатели предлагат програми за помощ на служителите (EAP), които осигуряват поверителна, 24/7 телефонна консултация с професионални съветници по лични въпроси и проблеми на работното място. Ако вашият работодател предлага това предимство, не се колебайте да го използвате.

Направи промяна

Животът е твърде кратък, за да го прекарате на токсично работно място – а животът с хроничен стрес не е дългосрочно решение. Никоя работа не е без стрес, но ако настоящата ви работа не отговаря добре на вашите интереси, таланти и цели, създайте план за продължаване. Нарисувайте реалистична картина на мечтаната си работа, като говорите с други в желаната от вас професия, преди да направите скок.

Допълнителни ресурси

Американският институт по стрес

Център за изследване на осъзнатост на UCLA

Медицински център на университета в Питсбърг

Препратки:

Clays, Els Leynen, Francoise De Bacquer, Dirk Kornitzer, Marcel Kittel, France Karasek, Robert PhD; De Backer, Guy,  Високо напрежение при работа и амбулаторно кръвно налягане при мъже и жени на средна възраст от белгийското проучване на стреса при работа, JOEM април 2007 г., том. 49, брой 4, стр.360-367. Резюме.Връзка >>

Fowler J, Christaki, J, Динамично разпространение на щастието във всички социални мрежи, BMJ 2008; 337(2338), публикуван на 16.12.2008 г., извлечен на 18 май 2008 г. от: Връзка >>

Maglione-Garves, C, Kravitz, L, Schneider, S, Връзка с кортизол: съвети за управление на стреса и теглото, извлечено на 18 май 2010 г. от: Връзка >>