Uncategorized

Друга релевантна икономическа концепция е „ценова еластичност“.

Друга релевантна икономическа концепция е „ценова еластичност“.

Докато ˜Big Tobacco’ твърдят, че това отнема правото им да се защитават в съда. В изявление Р. Джей Рейнолдс казва, че щатските съдилища във Флорида се занимават с последователни нарушения на надлежния процес, които заплашват ответниците с буквално милиарди долари отговорност, ??. Докато адвокатите на г-жа Мартин заявяват, независимите доказателства на г-жа Мартин доказват, че съпругът й е починал в резултат на пристрастяване към Lucky Strikes и Camels на RJR, разчитането на съпруга й на RJR и обширната 50-годишна кампания за дезинформация на съзаклятниците на RJR и отговорността на RJR за наказателни вреди, ??

В същото време Върховният съд на Флорида постанови решението на Engle. Той отхвърли наказателен иск за щети в размер на 145 000 000 долара срещу Big tobacco и колективен иск в цялата страна. Съдът наистина намери цигарените компании за небрежни, виновни за продажба на дефектни продукти, а също и за виновни в заговор за потискане на данни за опасностите от тютюнопушенето. Досега тази година ищците, подпомогнати от решението на Engle, спечелиха 40 от 58 допълнителни решения в държавни съдебни процеси. За голямо удовлетворение на проекта за отговорност за тютюневи изделия, който следва тези въпроси. На федерално ниво първите 2 ˜след съдебни процеси срещу Енгъл са били срещу Big Tobacco въпреки многото предварителни обжалвания.

Big Tobacco загуби 375 000 000 долара от тези присъди досега и очаква още 75 процеса през следващата година. От добрата страна, тютюневите компании само кашлят пари, а сегашното поколение млади хора продължават да пушат и да влагат пари в джобовете на производителите и производителите. Това поколение вече не може да твърди, че не знае за вредните ефекти, които тютюнът може да има. Така че правните процедури ще умрат с бавна и продължителна смърт дълго след като Мартинците и Англиите от този свят са изчезнали от паметта.

Новата година наближава и сега е време, когато много хора започват да мислят за своите решения и цели за 2013 г. Този сезон вземете решение, за да подобрите здравето на зъбите си.

Следните стратегии със сигурност ще ви осигурят по-здрава и по-ярка усмивка през 2013 г.:

Яжте своите плодове и зеленчуци

Мама беше права… правилното хранене е от съществено значение за здравето на зъбите. Лошото хранене засяга цялото ви тяло, включително венците и зъбите. Защитете оралното си здраве през новата година, като ядете много хрупкави плодове и зеленчуци като моркови, ябълки и целина.

Четка и конец ежедневно

Един от най-големите ключове към доброто здраве на зъбите е миенето на зъбите поне два пъти на ден и използването на конец с конец веднъж всеки ден. Тези прости действия предпазват зъбите ви от кариес, като премахват плаката и бактериите.

Остържете езика си

Вярвате или не, този прост трик намалява бактериите в устната кухина и помага за премахване на мръсотията от задната част на устата ви, която причинява халитоза.

Посетете вашия зъболекар… Сериозно

През 2013 г. решете да посещавате зъболекаря си за редовни прегледи на всеки шест месеца. Редовното посещение при зъболекаря помага да се предотврати развитието на проблеми със здравето на зъбите и позволява на зъболекаря да наблюдава вашето орално здраве.

Спрете тютюна

Употребата на тютюн чрез пушене или дъвчене ви излага на голям риск от заболяване на венците, рецесия, кариес, обезцветяване на зъбите и рак на устната кухина. Ако се откажете през 2013 г., шансовете ви да загубите зъбите ще бъдат драстично намалени.

Помислете за нова усмивка

Ако имате липсващи, счупени или повредени зъби, решете да говорите с вашия зъболекар за решения през новата година. Тези проблеми ви правят по-уязвими към заболявания на венците и други проблеми. Зъбни коронки, фасети или други процедури могат да възвърнат увереността ви и да подобрят здравето на зъбите ви през 2013 г. и след това.

Поставете си нови цели за по-добро орално здраве и по-здравословен начин на живот през 2013 г. и тези съвети за дентално здраве могат да ви помогнат да извървите дълъг път към постигането на по-ярка, по-бяла и по-здрава усмивка.

Д-р Ниен Лу / www.springfieldfamilydentist.com

Ново изследване върху жените пушачи току-що беше публикувано в онлайн списанието ˜Lancet. Това предполага, че те могат да имат цялата изтънченост и включване на връстници, които харесват, когато са малки. Стига да се откажат от навика преди тридесет и да не страдат от рисковете от ранна смъртност на жените, които пушат по-дълго.

Учени от Обединеното кралство са провели най-голямото по рода си проучване върху жени пушачи. Те взеха данни от над милион жени на възраст между 50 и 65 години и анализираха навиците им за пушене и здравето в продължение на дванадесет години.

В рамките на изследваната популация 2 от 10 са пушачи, почти 3 от 10 са се отказали в даден момент от живота си, а останалите 5 от 10 никога не са пушили. Що се отнася до пушачите, които все още го правят три години след проучването. Те са били три пъти по-склонни да умрат през оставащите девет години от проучването, отколкото непушачите. Страшна статистика, произтичаща от този доклад, е, че 2 от 3 смъртни случая сред жените пушачи над петдесет се дължат на употребата на тютюн.

Нещо повече, има стъпаловидно увеличение на риска от ранна смърт, когато жените са пушили много. Но дори жените, които пушат по-малко от десет цигари на ден, в началото на 12-те години, всъщност удвояват риска от ранна смърт в сравнение с непушачите. Добрата новина, която произлиза от това огромно проучване, е насочена към младите жени пушачи днес.

Жените, които са пушили и са се отказали преди да навършат четиридесет, са намалили рисковете от заболявания и смърт, свързани с тютюна, с 90%. Още по-добре беше резултатът, че жените, които напуснаха цигарите на 20-годишна възраст, изключиха почти 100% от повишените рискове от тютюнопушенето през целия живот. Според старшите изследователи и автори от Оксфордския университет, в придружаващо съобщение за пресата, резултатите от проучването са…

„просто и недвусмислено. Ако жените пушат като мъже, те умират като мъже, но независимо дали са мъже или жени, пушачите, които спрат, преди да достигнат средна възраст, ще получат средно около 10 допълнителни години живот.

Учените от университета в Минесота са написали придружаваща статия към изследването. Те подсилват заключенията на британските изследователи, които казват:

„Това, че трябваше да изчакаме до 21-ви век, за да наблюдаваме пълните последици при жените от навик, който вече беше широко разпространен в средата на 20-ти век, когато тютюнопушенето проникна в голяма част от развития свят, може да изглежда парадоксално. Но това е така, защото в по-голямата част от Европа и САЩ популярността на тютюнопушенето сред младите жени достига своя връх през 60-те години на миналия век, десетилетия по-късно, отколкото при мъжете. Следователно предишни проучвания подцениха пълното евентуално въздействие на тютюнопушенето върху смъртността при жените, просто поради продължителния интервал от време между приемането на тютюнопушенето от млади жени и началото на заболяването в средна и напреднала възраст.

Посланието на пушачите от миналия век, за младите пушачи на този век е ясно. Насладете се на всичко, което получавате от тютюна, но когато достигнете двадесет и нещо, е време да преосмислите начина си на живот.

Big tobacco харчи астрономически 10,5 милиарда долара за реклама и промоция всяка година и вместо да поставят извън закона тези здравни служители ще похарчат още мизерните 54 милиона долара за кампания, за да дадат обратното послание.

Пушенето не е готино

Идването пред телевизор и билборд близо до вас само за три месеца е ˜Съвети от бивши пушачи. Наистина, това прави битката при Little Big Horn да изглежда като честна битка.

Истинската цена на пушенето за Америка е достатъчна, за да ви разболее. 8 милиона от нас имат тежки здравословни проблеми, свързани с употребата на тютюн във всичките му форми. Смъртните пръчки убиват до 440 000 от нас всяка година, но най-лошото от всичко е по-младото поколение, което продължава да употребява тютюн. Главният хирург на САЩ съобщи само миналата седмица, че една четвърт от всички абитуриенти употребяват цигари редовно и тази група е особено устойчива на отказване, така че повечето от тях, 8 от 10, всъщност ще продължат да пушат и в зряла възраст. За всяка смърт, свързана с тютюнопушенето, има двама нови начинаещи.

Новата кампания е тежка комбинация от обществени съобщения и закупена реклама, насочена към образоване на младите за ужасната цена, от гледна точка на здравето на тютюнопушенето, както и опасностите от пасивното пушене. Министърът на здравеопазването и човешките услуги, каза в прессъобщение за стартиране на ˜Съвети от бивши пушачи. „Рекламната кампания, която стартираме днес, ще разкаже истинската история. ?? Подслаждаха ли фактите досега? Тя продължи да отдаде почит на хората, видяни и чути в кампанията. Смелите хора, които доброволно се включиха в тази кампания, загубиха бели дробове, крака, пръсти и способността си да говорят в резултат на вредата от тютюнопушенето.

Надеждата е, че новите реклами, които са извлечени от „успешни“ кампании (какъв е успехът на мярката) в няколко различни щата, ще се окажат отварящи очите за младите пушачи и потенциалните млади пушачи, които все още не са напълно наясно с болката и страданието, което си причиняват. Типична реклама разказва историята на Брандън, ампутиран с тридесет и нещо от Северна Дакота. Брандън е диагностициран на 18 със състояние, известно като болест на Бюргер. Това е необичайно и тревожно състояние на кръвоносните съдове, което първо спря кръвообращението в краката на Брандън, след което доведе до тяхното отрязване. Най-добрият съвет на Брандън към младите пушачи е всяка сутрин да отделят допълнително време за поставяне на изкуствените си крака.

Друга история на ужасите е от 51-годишна Тери от Северна Каролина. В рекламата се вижда как Тери се готви да отиде на работа. Тя започва, като си слага зъбите и след това перуката, но най-показателно от всичко е, когато покрива трахеотомната тръба в гърлото си с шал. Разбира се, тя е имала рак на гърлото. Известно е, че силните изображения на състоянието на тялото, останало след години на пушене, правят разликата с много настоящи пушачи и се надяваме, че ще го направят отново. Не би ли обаче било по-евтино и по-ефективно просто да се забранят всички форми на реклама на тютюн?

Кредит на изображението

Много американци се отказват от навика да цигарят. Притеснително е обаче, че много от тях се обръщат към това, което икономистите наричат ​​„заместване на продукти“. Пурите и лулите са просто тютюн с по-фолксическо усещане. Изглежда, че освобождаването на нацията от пристрастяването към тютюна е по-трудно постижимо, отколкото се смяташе досега.

Преди миналия четвъртък американските центрове за контрол и превенция на заболяванията или CDC изясниха тази точка в доклад. Общо вдишването на тютюневи изделия през първото десетилетие на този век е намаляло с над 27%. Може би си мислите добри новини, но тогава употребата на тютюн в продукти, различни от цигари, нарасна почти един и четвърт пъти за същия период от време.

Друга релевантна икономическа концепция е „ценова еластичност“. Това означава колко се променя търсенето в отговор на промените в цените. За продукти, предизвикващи пристрастяване, като цигарите, ние се нуждаем от голямо увеличение на цената, за да постигнем минимален ефект на отказване, а от друга страна се нуждаем само от малко намаление на цената, за да получим непропорционално усвояване при употреба. Така кредитната криза и последвалата рецесия намалиха цените на пурите и тютюна за лули с последващо увеличение на потреблението.

През 2009 г. митото върху пурите, тютюна за лула и насипните тютюневи изделия стана много по-ниско от това върху цигарите. Тези сравнения на стойности не са загубени при „Big Tobacco“ и са допринесли значително за обществения здравен проблем с употребата на тютюн, според CDC.

Асоциираният директор по науката в CDC обяснява това по следния начин: „Подобните на цигари (тютюневи изделия), които преди са се смятали за малки пури, са леко модифицирани от производителите…. За да могат да се облагат с по-ниска ставка, ?? Директорът на Службата за тютюнопушене и здраве на CDC казва: „Увеличаването на пушенето на пури, което други проучвания показват, че е нарастващ проблем сред младежите и младите възрастни, е причина за тревога.

Непредвидените последици от данъчните промени и бавната икономика изглежда правят пурите с размер на цигарите много по-евтини при около 1,4 долара за опаковка, в сравнение с 5 долара за кутия за традиционните цигари. Моделите на потребление на тийнейджърите пушачи по-специално следват замяната на продукта, ценово нееластичен път.

Често се чува, че главният хирург на САЩ цитира доклад, който доказва, че почти 100% от пристрастените към тютюна започват навик в тийнейджърските си години и много преди да навършат 26 години. Не е чудно, че служителите на общественото здравеопазване и маркетинговите отдели на Big Tobacco водят ожесточена битка за белите дробове и умовете на тези млади потребители.

За съжаление CDC все още вижда тютюн от всякакъв вид; цигари, пури и пушенето на лула като най-голямата единствена причина за предотвратима смъртност и сериозни здравословни състояния в Америка, година след година. Още по-обезпокояващ е фактът, че Big Tobacco вижда тютюна от всякакъв вид като парична култура, която винаги е била. Уморителният ефект от продължителната употреба на тютюн е добре известен.

Пурите и лулите причиняват сърдечни заболявания, рак на белия дроб, много други видове рак, репродуктивни дефекти и влошават всички други хронични заболявания. Разходите за директни здравни грижи, поети както от пушачите, така и от непушачите, са изумителни 193 милиарда долара годишно.

Повечето хора са съгласни, че възможностите за здравеопазване в Съединените щати са се увеличили, както и разходите, необходими за получаването им. Продължителността на живота на американците се е увеличила заедно с желанието nicozero капсули цена да живеят по-дълъг живот, стига да останем в добро здраве. По-дългият живот може да е една от причините, поради които възрастните хора получават смяна на стави в много по-голям брой, отколкото през предишни години.

В списанието на Американската медицинска асоциация наскоро беше публикувано проучване за повече от три милиона пациенти с Medicare, които са получили смяна на коляното. Пациентите са били на възраст най-малко 65 години и са имали операция на коляното между 1991 г. и 2010 г. Един аспект, върху който се фокусира проучването, е въздействието, което други състояния, свързани със здравето, като затлъстяването, оказват върху операциите. През периода на проучването броят на процедурите за смяна на стави се е удвоил и продължи да нараства със 162 процента до края на проучването. Освен първоначалната заместваща операция, последващите процедури се увеличиха поради други проблеми, свързани със здравето или за ремонт на предишни смяна на коляното. Броят на хората, отговарящи на условията за операция за смяна на коляното, се е увеличил по време на проучването. Броят на по-възрастните американци се увеличава през това време и мнозинството посочват желанието да бъдат по-активни в последните си години като причина за операцията. Близо 60 процента от извършените операции на коляното са покрити от Medicare, която плаща много малка част от общите разходи за материалите и процедурите.

Операцията за смяна на коляното се справя много добре при получаването на индивидуален мобилен телефон отново. Има няколко състояния, които увеличават износването на ставите, което в крайна сметка изисква подмяна за поддържане на активен начин на живот. Остеопорозата е износване на костите, без да се попълва естествено от тялото. Диабетът причинява липса на приток на кръв към костите и ставите, намалявайки растежа на костите. Затлъстяването натоварва ставите допълнително и ги кара да се деформират и износват поради допълнителния стрес от поддържането на твърде голямо тегло. В проучването близо 12 процента от пациентите, получили първата си смяна на коляното, са с наднормено тегло, което е увеличение от четири процента през предишни години.