Uncategorized

Избягвайте тези грешки с ниско съдържание на въглехидрати за по-добро здраве с диабет тип 2

Избягвайте тези грешки с ниско съдържание на въглехидрати за по-добро здраве с диабет тип 2

Ако това не помогне, лекарствата могат да помогнат за контролиране на храносмилателните процеси. Ако имате проблеми с пикочния мехур, може да се нуждаете от антибиотик, за да изчистите всяка инфекция, която е резултат. Лечението на инконтиненция започва с запомняне на уриниране на редовни интервали, тъй като може да не осъзнаете кога пикочният ви мехур е пълен. Предлагат се лекарства за мъже с еректилна дисфункция и има механични възможности, като вакуумни устройства, които могат да помогнат за поддържане на ерекция. Жените, които изпитват вагинална сухота, могат да опитат лубриканти. За невропатия, която причинява световъртеж и слабост, обикновено свързани с кръвното налягане или кръвообращението, Вашият лекар може да Ви посъветва да вдигнете главата на леглото си и да седнете или да застанете бавно. Може да се предпишат лекарства за високо кръвно налягане; за някои хора може да се препоръча повишено ниво на сол в храната.

Въпреки че диабетната невропатия ще засегне по -голямата част от хората с диабет, все още можете да работите за предотвратяването му, най -вече като поддържате нивото на кръвната си глюкоза в рамките на целевия диапазон. Това ще ви помогне да защитите нервите си от увреждане.

Абонирайте се за нашия бюлетин за диабет!

Най -новото при диабет тип 2

5 начина за лечение на диабет тип 2, докато работите от вкъщи

Не позволявайте на рутинните ви дистанционни дейности да причиняват влакче с кръвна захар.  

От Krista Bennett DeMaio 31 март 2021 г. Спонсорирано рекламно съдържание

Food Rx: Ендокринолог споделя какво яде за един ден, за да помогне за предотвратяване на диабет тип 2

Лекар от университета в Станфорд, специализиран в лечението на хора с диабет тип 2 и затлъстяване, говори за ядене на зеленчуци подъл, порциониране на ориз. . .

От Кейт Рудър 18 март 2021 г.

Диабет тип 2, свързан с повишен риск от болестта на Паркинсон

Генетичните данни показват, че може да има пряка връзка между диабет тип 2 и по -висок риск от разстройство на движението, както и неговото прогресиране. . .

От Лиза Рапапорт, 12 март 2021 г.

Повече доказателства Веднъж седмично инжектиране на семаглутид помага на хората с диабет да отслабнат

Продаван в по -ниска доза под марките Ozempic и Rybelsus за лечение на диабет тип 2, семаглутидът също може да бъде безопасен и ефективен при хронично тегло. . .

От Лиза Рапапорт, 8 март 2021 г.

8 неща, които хората с диабет трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

Научете за безопасността, ефикасността и значението на ваксините срещу COVID-19, ако вие или ваш близък живеете с диабет тип 1 или тип 2.

От Кейт Рудър, 21 януари 2021 г.

Има ли връзка между диабет тип 2 и замърсяване на въздуха?

Появяващите се научни изследвания показват, че излагането на замърсяване на въздуха може да повлияе на риска от диабет и да затрудни управлението на болестта. . .

От Кейт Рудър, 20 януари 2021 г.

Метформинът може да доведе до по -здравословна бременност при жени с диабет тип 2

Бременните жени с диабет тип 2, които са приемали метформин, наддават по -малко тегло, изискват по -малко инсулин и имат по -малък риск от раждане на големи бебета. . .

От Лиза Рапапорт, 10 декември 2020 г.

Повечето с диабет може да са с много висок риск от фатално сърдечно заболяване след 10 години

Новите проучвания подчертават значението на управлението на рисковите фактори за сърдечни заболявания, ако живеете с диабет тип 2.

От Мелиса Джон Майер 1 декември 2020 г.

Средиземноморска диета, обвързана с 30 % намален риск от диабет при жените

Двадесетгодишните последващи резултати помагат да се осветят ключовите пътища в тялото, които помагат да се обяснят защитните ползи от този популярен стил на хранене.

От Беки Ъпъм, 23 ноември 2020 г.

7 грешки в нисковъглехидратната диета, които трябва да избягвате, когато имате диабет

Намаляването на въглехидратите е основата на управлението на диабета, но не е надеждно. Избягвайте тези грешки с ниско съдържание на въглехидрати за по-добро здраве с диабет тип 2.

От K. Aleisha Fetters, 13 ноември 2020 г. “

Кажете ми, ако някоя от тези фрази звучи познато:

„Слънцето се чувства толкова добре на лицето ми“

„Обичам всички прозорци в тази стая“

„Тези птици звучат като музика за ушите ми“

„Този ​​бриз се чувства прекрасно“

„Бих искал да поема чист въздух“

Вероятно сте казали нещо в този смисъл в един момент. И с добра причина: Излизането навън се чувства добре. Убеден съм, че любовта ми на открито е причината, поради която бягането винаги е било любимото ми упражнение. Има само нещо в това да съм навън, което е катарзисно за мен. И както се оказва, науката може да помогне да се обясни защо.

Ползите за здравето на природата

Изследванията показват, че излизането на открито може да функционира като естествено лекарство. Повече от просто увеличаване на нивата на витамин D, прекарването на време сред природата може да доведе до следните ползи за здравето:

Подобрена умствена яснота: Според проучване, публикувано в списание Environment and Behavior, децата, които са изложени на зелена среда, са склонни да имат високи нива на когнитивно функциониране. Естествено облекчаване на болката: Пациентите, възстановяващи се от операция на гърба, се нуждаят от по -малко лекарства за болка, ако са в болнична стая с повече слънчева светлина, установи проучване, публикувано през януари 2005 г. в списанието Pyschosomatic Medicine. По -малко стрес: Излагането дори на виртуална природа може да намали стреса при някои хора, според проучване, публикувано през май 2013 г. в списание Physiology Поведение.

Бих могъл да попълня страница с такива изследвания. Всъщност изследването е толкова завладяващо, че някои общества дори използват излагането на естествена среда като инструмент за подобряване на общественото здраве. В Япония, например, къпането в горите (или shinrin-yoku) се популяризира активно и е доказано, че има измерими ползи. Къпането в гората е толкова просто, колкото звучи: Това просто означава да се заобиколите с природа и да пиете на чист въздух и красива околност.

5 начина да го изнесете навън 

И така, как можете да прекарвате повече време на открито, дори когато времето се охлади? Опитайте тези прости съвети:

Правете ежедневни дейности на открито. Сортиране на поща? Настигате имейли? Отпивате сутрешното си кафе? Четете добра книга? Изнесете го навън! Ако нямате веранда или палуба, на която да излезете, просто намерете слънчево място в дома си и оставете слънцето да грее. Разходете се. Можете да извлечете ползите от това да сте на открито, без да ходите в гора. Просто се разходете спокойно https://harmoniqhealth.com/bg/keto-diet/ из блока след вечеря. Не само, че получавате ползите от това да сте на открито, но е доказано, че ходенето след вечеря намалява гликемичното въздействие на ястието, което току -що сте консумирали. Маркирайте календара си. Планирате предстоящата седмица? Планирайте времето си на открито точно като всяка важна среща, която не може да бъде отменена или разсрочена. Общувайте на открито. Следващия път, когато правите планове с приятел, предлагайте свързване на открито: Разгледайте паркове или пешеходни пътеки в район, който може да не сте посетили. Сноп. Тъй като зимата е зад ъгъла, няма смисъл да чакаме по -добро време. Облечете се за случая и се отправете. И ако горещите или студените температури са пречка, седнете в осветена от слънцето стая. Изследванията показват, че слънчевата стая може да донесе ползи, подобни на това да сте навън. Не забравяйте да прекарвате време в най -слънчевата част на дома си.

Много от нас все още са в разгара на есента, любим сезон за мнозина. Възползвайте се от него. И не забравяйте, че можете да се възползвате от предимствата на открито само като сте изложени на природа – дори и на закрито. (Още стайни растения, някой?) И не е задължително да сте активни. Ключът е да се изложите на природата, колкото можете.

Ще се видим на слънце!

Кели Линдамуд за The Remedy Chicks

Снимка: Шанън Астън/Стокси

Важно: Мненията и становищата, изразени в тази статия, са на автора, а не на здравето на всеки ден.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в здравословния начин на живот

Холистичен поглед върху благосъстоянието и здравната грамотност

Главният медицински редактор на Everyday Health Arefa Cassoobhoy, MD, MPH, очертава пътя към „точна и практична“ медицинска информация.

От Аби Елин, 26 април 2021 г.

Вашият град ли е един от най -здравите (или нездравословни) в САЩ?

Ново проучване класира близо 200 места въз основа на здравеопазване, храна, фитнес и COVID-19.

От Беки Ъпъм, 9 февруари 2021 г.

CES 2021: Може ли виртуалната медицина да помогне за намаляване на различията в здравеопазването?

Експерти по здравни технологии се събраха на тазгодишното изложение за потребителска електроника, за да обсъдят как технологията може да предложи път към справедливо здравеопазване. . .

От Дон Рауф, 15 януари 2021 г.

CES 2021: Телемедицината е възхвалявана като история на успеха в здравеопазването през 2020 г.

Експертите по здравни технологии на изложението за потребителска електроника през 2021 г. разказаха начините, по които телемедицината подобри грижите за пациентите през последната година.

От Дон Рауф, 14 януари 2021 г.

Център за здраве и уелнес на CES 2021 с нови устройства за физическа терапия у дома, подобрен слух, мониторинг на кръвната глюкоза и др.

Многобройни устройства, представени на CES 2021, отразяват здравните нужди, изведени на преден план от пандемията COVID-19, включително преносим пречиствател на въздуха, а. . .

От Everyday Health Editors, 13 януари 2021 г.

CES 2021: Какво е бъдещето след пандемията за телездравето и цифровите здравни технологии?

Експертите по здравни технологии преразглеждат иновациите, които са помогнали на потребителите да поддържат благосъстоянието си по време на пандемията и как могат да продължат. . .

От Дон Рауф, 13 януари 2021 г.

CES 2021 разкрива най-доброто в здравните технологии, самообслужването, домашното здраве, дистанционното наблюдение и др

Тъй като пандемията от COVID-19 все още бушува, CES 2021 става изцяло дигитален, подчертавайки необходимостта повече от всякога от технологии, които ни пазят и свързват. nbsp. . .

От Everyday Health Editors, 12 януари 2021 г.

Черните, латино и местните общности са най -силно засегнати от топлинните вълни

Здравето, икономиката и справедливостта на квартала влизат в игра.

От Кейтлин Съливан, 8 октомври 2020 г.

Тръмп срещу Байдън: На ​​кого вярвате със здравето си?

Предстоящите президентски избори ще окажат дълбоко въздействие върху здравето на всички американци. Ето къде стоят двамата кандидати за големи партии.

От Салма Абделнур Гилман, 18 август 2020 г.

Може ли да спестите пари от лекарствата си с рецепта?

Тествайте знанията си за начините за спестяване на лекарства с рецепта и вижте дали извличате максимума от тях. Колкото повече знаете, толкова повече можете да спестите. . .

От Debra Fulghum Bruce, PhDA 8 април 2019 г. “

iStock

Тази есен прелиствах списание Time и започнах да разглеждам статията за упражненията. Добре, помислих си. Знам това. Тогава спрях. Бях издухан.

„Ако имаше лекарство, което би могло да направи за човешкото здраве всичко, което упражненията могат, то вероятно би било най -ценната фармацевтика, разработвана някога“, казваше лекарят.

Този лекар, Марк Тарнополски, е генетичен метаболитен невролог от университета Макмастър в Онтарио. Пациентите му имат тежки генетични заболявания като мускулна дистрофия. Той и други изследователи виждат упражненията като изключителен тласък на здравето – не само за големи заболявания, но и за всичко – от красива кожа до повишаване на настроението.

Тази година Националният институт по здравеопазване (NIH) ще започне шестгодишно проучване, възлизащо на 170 милиона долара, показващо как упражненията влияят върху всеки аспект на здравето, започвайки с 3000 заседнали хора на възраст от деца до възрастни хора. Сред намеренията: Да се ​​покаже, че упражненията са полезно лекарство, което може да бъде предписано като лекарство.

Всички сме чували нашите родители, приятели и лекари да казват: „Направете малко упражнения; добро е за теб. ”Но кога някой ви казва точно как упражненията могат да ви помогнат и колко от какъв вид имате нужда? Много лекари смятат, че сега е моментът.

Неотдавнашна статия в клиниката Mayo нарича упражненията „мощно лекарство“ и „лесно достъпна терапия … с малко или никакви неблагоприятни ефекти. ”Основният му автор предвижда, че един ден лекарите ще предпишат на пациент специално изработени упражнения заедно с лекарства. Изследването на NIH е следващата стъпка към това да се случи.

6 причини Упражнението е ефективно

Това е усилвател на мозъка

Упражнението подобрява притока на кръв към мозъка и подхранва растежа на нови кръвоносни съдове и мозъчни клетки. Скорошно проучване показва, че протеин, отделен от мускулите по време на тренировка, наречен катепсин В (CTSB), е пряко свързан с паметта и познанието. Разбирането как този протеин влияе върху мозъка помага на лекарите да се доближат до справянето с риска от деменция и други дегенеративни състояния на мозъка, като болестта на Алцхаймер и Паркинсон.

Това повдига настроението ви

Упражнението облекчава стреса, подобрява съня и повдига духа ви. Той намалява вероятността от тревожност и депресия и може да се използва при лечение.

Това е най -доброто лечение на кожата в света

Кожата ви ще сияе, защото увеличеният приток на кръв доставя кислород и хранителни вещества, които подобряват здравето на кожата.

Това ви държи млади (буквално!)

Не само гъвкавостта и балансът ви поддържат бързо и да се чувствате млади, но проучванията показват, че упражненията могат да добавят до 5 години в живота ви. Това е така, защото помага за забавяне на стареенето на клетките.

Той насърчава и ускорява изцелението

Проучванията показват, че хората със състояния като диабет тип 2, остеоартрит или сърдечна недостатъчност или хора, възстановяващи се от инсулт, ще управляват симптомите и ще се лекуват по -бързо чрез упражнения. Изхвърлете онези приказки на стари съпруги, които ви казват да не използвате ставите си, ако имате артрит или хронична болка в долната част на гърба. Правилният вид и количество движение може да направи чудеса. Не забравяйте първо да се консултирате с Вашия лекар за най -доброто упражнение за Вас, особено ако състоянието Ви е тежко.

Това те прави Svelte

През целия си живот сте чували, че упражненията помагат да отслабнете. Да и не. Това е част от всеки план за здравословна диета. Но не забравяйте, че упражненията всъщност помагат за изграждането на мускули и вероятно увеличават апетита ви, така че отслабването може да не дойде бързо. Но добрата новина е, че упражненията ви помагат да изгаряте мазнините по -ефективно и причиняват свиване на мастните клетки – тялото ви с радост ще се настрои.

Чудесната новина: Не е нужно да сте фитнес плъх, който се облича в скъпа екипировка и тренира с часове. Грабене на листа, подрязване на храсти, прах, вакуумиране, разходки и танци – всяка физическа активност е от значение.

Правителството на САЩ препоръчва да упражнявате 150 минути седмично – това са 5 дни по 30 минути всеки. Разходи се! В дългосрочен план това е по -полезно от това да станеш маратонец (маратоните са физически стресори).

Няма време? Не се отчайвайте: Изследователите са открили, че интервалните тренировки с висока интензивност (или HIIT) могат да свършат работа: 10-минутната тренировка може да бъде също толкова ефективна, колкото и 45-минутната сесия, ако интервалите се извършват енергично.

Опитай! Можете да карате колело, да бягате или да плувате. По време на фазите „изцяло“ трябва да се движите много бързо. Интензивността не е за всеки, затова първо се консултирайте с Вашия лекар:

Бързо обучение:

2 минути: Загрейте

20 секунди: Изцяло колело, плуване или бягане

2 минути: Повторете упражнението, бавно и лесно

20 секунди: Изцяло колело, плуване или бягане

3 минути: Охладете

Уау!

Продължавайте добре през 2017 г.,

Пилетата за лечение

Снимка: iStock. com

Важно: Мненията и становищата, изразени в тази статия, са на автора, а не на здравето на всеки ден.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото във фитнеса

7 съвета за връщане към рутинна тренировка, ако пандемията ви наруши

Ако хаосът на COVID-19 ви е поставил в коловоза без време или енергия за упражнения, не сте сами.